Pakketten op maat van  KMO's

Heb je als KMO nood aan meer financiële zekerheid?
Proficio biedt pakketten op maat voor meer inzicht & minder stress.

Samen jouw passie écht winstgevend maken?

Ontdek in de video hoe jij jouw financieel risico kan beperken door zelf de touwtjes in handen te nemen.

Minder stress,
meer controle

Dankzij een samenwerking met Proficio heb je controle over je financiële situatie. Dat betekent minder stress & betere resultaten.

Meer inzicht

Door de financiële stuctuur van je bedrijf op papier te zetten zie je je bedrijf vanuit een ander perspectief en verwerf je nieuwe inzichten.Minder stress

Een duidelijk uitgestippelde route, waarbij je steeds zicht hebt op de stand van zaken, zorgt ervoor dat je nooit voor verassingen komt te staan.

Betere beslissingen

Een financiële blauwdruk die je toelaat om verschillende uitkomsten te simuleren zodat jij sneller en effectiever beslissingen kan maken.Elimineer risico

Ondernemen gaat gepaard met financiële onzekerheid. Er hangen geen financiële garanties vast aan ondernemen, maar door kort op de bal te spelen en constant zicht te hebben op je financiële situatie kan je wel onaangename situaties vermijden.

Meer rendement

Een duidelijke en gedetailleerde voorstelling van je bedrijf laat je toe om gerichte verbeteringen aan te brengen zodat je meer winst overhoud zonder dat je hier harder voor moet werken.


Meer controle

Door je bedrijf te vertalen in een financiële model kan je zelf het effect van bepaalde veranderingen op je resultaat gaan simuleren. Zo weet je steeds wat de gevolgen zijn van bepaalde beslissingen.Dankzij Thomas heb ik veel meer inzicht gekregen in mijn cijfers en nu weet ik wat ik moet doen om mijn bedrijf gezond te houden. Hij heeft me geleerd hoe ik betere beslissingen kan maken en daardoor zijn de resultaten gewoon beter.

Stijn Tesch

startende ondernemer

Zo help ik jou groeien

 Check hieronder mijn diensten op maat van KMO's. Niet zeker wat je precies nodig hebt? Neem dan vrijblijvend contact op.

Financieel
gezondheids-
rapport

€750

Je huidige resultaten worden duidelijk in kaart gebracht en geanalyseerd zodat jij weet wat er beter kan en je hier gericht mee aan de slag kan gaan.

 • Inzicht in de structuur van je fin. resultaat
 • Analyse van de prestaties van je bedrijf
 • Je resultaten helder gepresenteerd
 • Gerichte verbeterpunten
 • Eerlijke feedback

Financiële blauwdruk van jouw bedrijf

vanaf 1.500

Het in kaart brengen van het financieel model zodat jij inzicht krijgt in de financiële structuur van je bedrijf. Dit model toont je aan welke knoppen er gedraaid kunnen worden en welk effect dit heeft.

 • Financiële structuur van je bedrijf in kaart
 • Inzicht in je belangrijkste bouwstenen
 • Simuleren van scenario's & effecten
 • Optimalisatie winstgevendheid
 • KPI dashboard met targets

Financieel plan op maat
van jouw droombedrijf

vanaf €3.000

Het in kaart brengen van de financiële structuur van je bedrijf, deze structuur optimaliseren en daarna omzetten in een financieel plan zodat je een zicht krijgt op het resultaat van jouw groeiambities. We brengen je plan in kaart en evalueren waar er mogelijke opportuniteiten en valkuilen zich kunnen voordoen.

 • De financiële structuur van je bedrijf gedetailleerd in kaart
 • In kaart brengen van nodige investeringen & financiering
 • Een cashflow plan per maand om tekorten te voorkomen
 • Optimaliseren van de winstgevendheid van je bedrijf
 • Berekenen van het netto werkkapitaal / nood
 • KPI dashboard met haalbare targets

Niet zeker?
Plan een gratis adviesgesprek

Heb je het gevoel dat je nood hebt aan een financiële groeipartner, maar weet je niet precies waar je naar op zoek bent? Neem contact op & we zoeken het samen uit.

 • 1e videocall volledig gratis
Proficio - home - aanbod

Subsidie via KMO-portefeuille

We zijn erkend als dienstverlener bij de KMO-portefeuille. Als KMO kan je dus profiteren van een subsidie tot €7.500 wanneer je een samenwerking met ons aangaat.

We zochten begeleiding in de financiële situatie van ons bedrijf en het uitwerken van een plan van aanpak voor de toekomst met meerdere scenario's. Met het advies van Thomas is er meer duidelijkheid over de weg die we bewandelen en welke kanten we uit kunnen gaan.

Pieter Lozie

Animotions

Door Thomas zijn hulp hebben we een duidelijk beeld van de financiële situatie van ons bedrijf. Hij stelde een duidelijk plan op zodat we weten waarmee we aan de slag moeten. Door maandelijkse rapportage en opvolging hebben we veel controle over de gang van zaken.

Daphne Vandenplas

Verkoop Anders

De samenwerking met Thomas was heel aangenaam. Hij is een krak in het vertalen van bedrijfsprocessen naar cijfers en in het omvormen van deze cijfers tot een uitstekend businessplan. 

Tobias Verbruggen

Hippo Communicatie

Veelgestelde vragen

Dit vragen andere ondernemers regelmatig over mijn diensten.

Hoeveel kost een samenwerking?

Samenwerkingen worden steeds aangegaan op basis van de noden van de klant. We bieden pakketopslossingen aan met specifieke probleemoplossingen die starten vanaf €500. Voor het strategisch ondersteunen van het financiële management gaan we steeds jaarsamenwerkingen aan en hangt de prijs af van de specifieke noden van de klant en de intensiteit van de samenwerking.

Wat kan ik verwachten van de gratis videocall?

Voorafgaand aan het gesprek analyseer ik de financiële situatie van jouw bedrijf zodat we meteen gericht aan de slag kunnen. Aan de hand van een verkennend gesprek brengen we jouw bedrijf, de ambities en de uitdagingen in kaart. We bepalen samen welke acties je kan ondernemen om de prestaties van jouw bedrijf te verbeteren.

Wat is een gezondheidsrapport?

Een gezondheidsrapport geeft je zicht op de stand van zaken van je bedrijf. Het biedt een duidelijk weergave van de kosten en opbrengsten en bijbehorende winstmarges. Het vertelt je wat er goed gaat en waar en voor opgelet dient te worden. De aandachtspunten worden besproken en er worden mogelijke oplossingen geformuleerd zodat je gericht aan de slag kan om je prestaties te verbeteren.

Wat is een financiële blauwdruk?

Dit is een weergaven van jouw bedrijf in de vorm van cijfers. Deze weergave zet je bedrijf in model op basis van bestaande financiële data. In dit model worden de beslissingen die jij als ondernemer neemt ingebouwd als variabelen waardoor je zelf verschillende situaties in het model kan invoeren en de uitkomst hiervan kan simuleren.

Wat is een financieel plan?

In een financieel plan maken we een projectie van de financiële toestand van jouw bedrijf over enkele jaren heen. De basis van een goed financieel plan is een doordachte strategie. Een goed financieel plan vertaalt deze strategie nauwkeurig in cijfers om zo inzicht te geven in het traject dat de onderneming zal bewandelen en de risico’s die eraan verbonden zijn.