Gratis minicursus

Neem zelf de touwtjes in handen

In deze cursus leer je hoe je zelf aan de slag kan gaan met het financieel beleid in jouw onderneming. Zo kan je de controle nemen en je resultaten optimaliseren.

Les 1: hoe lees je een resultatenrekening?

Wat is het verschil tussen en boekhoudige jaarrekening en een management resultatenrekening en wat staat er in zo een resultatenrekening?

Les 2: je cijfers overzichtelijk rapporteren

Hoe kan ik de cijfers uit mijn boekhouding efficiënt omzetten naar management rapporten?

Les 3: de belangrijkste cijfers & KPI dashboard

Welke kerncijfers haal ik uit de resultatenrekening, wat vertellen ze over mijn bedrijfsprestaties en hoe kan ik zo monitoren in een KPI dashboard?

Les 4: hoe bereken je de juiste verkoopprijs?

Je verkoopprijs berekenen zodat deze in lijn is met alle kosten en je productiecapaciteit voordat je deze met de concurenten gaat vergelijken.

Les 5: hoe bepaal je je maketingbudget?

Je marketingbudget in functie van het aantal klanten dat je nodig hebt en hoeveel het kost om een nieuwe klant aan te trekken.

We zochten begeleiding in de financiële situatie van ons bedrijf en het uitwerken van een plan van aanpak voor de toekomst met meerdere scenario's. Met het advies van Thomas is er meer duidelijkheid over de weg die we bewandelen en welke kanten we uit kunnen gaan.

Pieter Lozie

Animotions

Door Thomas zijn hulp hebben we een duidelijk beeld van de financiële situatie van ons bedrijf. Hij stelde een duidelijk plan op zodat we weten waarmee we aan de slag moeten. Door maandelijkse rapportage en opvolging hebben we veel controle over de gang van zaken.

Daphne Vandenplas

Verkoop Anders

De samenwerking met Thomas was heel aangenaam. Hij is een krak in het vertalen van bedrijfsprocessen naar cijfers en in het omvormen van deze cijfers tot een uitstekend businessplan. 

Tobias Verbruggen

Hippo Communicatie