• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De financiële realiteit achter succesverhalen

De financiële realiteit achter succesverhalen

Het belang van een financieel plan - Proficio (2)
Laatst bewerkt:  juni 12, 2024  |    Gepubliceerd: mei 2, 2023

Ik hou van sprookjesachtige succesverhalen. Deze geven me drive en hoop. Dit weekend genoot ik van de masterclass van Luca Brecel. Zijn succesverhaal liep over dezelfde valkuilen als dat van veel succesvolle ondernemers.

Sprookjesachtige succesverhalen zijn steeds het product van talent en passie. Dat is zo in de topsport en in de bedrijfswereld. Succesverhalen zoals deze van Luca Brecel komen in de schijnwerpers te staan wanneer ze hun happy ending bereiken. MAAR aan deze happy ending zijn er ook steeds grote uitdagingen voorafgegaan. Hieronder trek ik de parallel tussen de financiële uitdagingen als topsporter en als ondernemer.

De financiële realiteit van topsport

Al vroeg ontdekte men dat Luca Brecel een enorm talent had voor snooker. Hij was bezeten door het spelletje en ontving langs alle kanten lof. Er werd hem een grootse carrière voorspeld. Echter, in 2011 zat de entourage van Luca met de handen in het haar. Om op het hoogste niveau te raken was er nood aan geld om te trainen, te reizen, deel te nemen aan prestigieuze tornooien, … Uiteraard was het op dat moment totaal geen zekerheid dat Luca ooit aan de top zou staan, waar er groot geld te verdienen is. Net onder de top moeten de spelers het stellen met broodkruimels en zou deze investering verloren gaan. Op dat moment had de entourage van Brecel ervoor kunnen kiezen om ermee te stoppen. Het was hun volste recht om de droom te laten varen en te kiezen voor zekerheid maar wat zou dat achteraf gezien doodzonde geweest zijn!

Laat jouw ondernemersdroom niet te snel varen, zoek financiële begeleiding

Veel ondernemers komen op een bepaald moment voor dezelfde keuze te staan. Geloof ik in mijn talent? Geloof ik dat ik mijn ondernemersdroom kan waarmaken? Durf ik het risico te nemen? En vaak is het antwoord dan “nee”. Doodzonde! Want jij zou zomaar “the next big thing” kunnen zijn zoals Luca Brecel. Laat je omringen door mensen die in jou geloven en geloof vooral in jezelf. Met het juiste plan heeft iedereen de mogelijkheid om zijn dromen waar te maken. Stel doelen die je naar je droombestemming brengen. Er zijn steeds ontelbaar veel wegen die je naar deze doelen kunnen brengen maar bepaal één weg. Zet deze weg uit in een plan en stap in de actie. Merk je onderweg dat dit niet het juiste pad is? Dan passen we de route aan. Maar keer vooral niet te snel terug.

Thomas - profielfoto - square

Over de auteur

Thomas Lantmeeters

In 2021 besloot ik dat het mijn missie was om andere ondernemers te helpen bij het verwezelijken van hun dromen en daarom heb ik Proficio opgericht.

Meer blogs